Sunday, April 6, 2008

Cei de la Adsense au anuntat lansarea Referrals 2.0. Dupa cum poate stiti, pana acum aveati doar optiunea de a promova Google Adsense, Firefox si inca cateva cand venea vorba de referrals. Din poza atasata mai jos se pare ca vor fi mult mai multe optiuni si posibilitatea de a promova produse prin referral indiferent de nisa in care sunteti. Cititi la ei tot ce va oferi, dar sunt cateva puncte care chiar imi plac:

  • optiunea de Pick best performing ads care suna chiar bine.
  • targetingul in functie de categorie sau keyword. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi ce fel de reclame vrei, sa dai pe pick best performing ads si automat vei primi reclame pentru produse care dau randament bun pe siteul tau.
  • spre deosebire de reclamele Adsense normale, aici poti promova produsul respectiv si il poti recomanda vizitatorilor.

Partea proasta e ca nu stiu daca sunt si pentru limba romana, dar pentru cei cu bloguri in limba engleza ar putea sa devina o sursa buna de venit. De clarificat totusi ca referrals nu sunt platite cand da cineva click, ci sunt reclame CPA (cost per action), deci userul trebuie sa cumpere, sau sa downloadeze, sau sa se inscrie pe un site. Daca nu va apar inca la optiuni, asteptati cateva zile pana vor avea toti optiunea asta.

Referrals2.0

No comments: